Coachingspraktijk JIJ is er voor Jou!

Voor Coaching en Begeleiding, Ontwikkeling, Consulten en Workshops!

Zet jij een Punt of een Komma?

Het valt mij op dat ikzelf en velen met mij de neiging hebben achter een gegeven een komma te plaatsen in plaats van een punt. Daar bedoel ik mee dat we dan een komma plaatsen achter iets wat gezegd of geschreven wordt en zodat we er onze mening over kunnen geven, een oordeel of veroordeel. We hebben en maken aannames en vullen er van alles in, achter die komma.

Dit doen wij omdat we gewend zijn en de behoefte hebben onze eerdere ervaringen erin kwijt willen en zijn ons er niet van bewust dat we juist door dit te doen, we pijn en verdriet vanuit eerdere ervaringen blijven vasthouden.

Hoe kom ik hier nou op?

Vorige week volgde ik een leuk webinar waar Roos van Soulsumana ons vroeg contact te maken met onze weerstand, om deze vervolgens los te laten en je dan te verbinden met liefde. Onze weerstand komt altijd vanuit ons egodenkgeest en doet zijn best ons weg te houden van wie we werkelijk zijn. Onze weerstand zit ook vol met oordelen, meningen en andere eigenlijk negatieve manier van denken welke ons eronder en kleiner houdt dan we werkelijk zijn. Voel je um al? De link?

Nu duidelijker wordt dat we allemaal last hebben van die gespleten denkgeest waarin we braaf luisteren en geloven in wat daarin ons ego ons voorhoudt, waardoor we vergeten ons om te draaien naar juist dat deel welke wel vanuit liefde ons kan sturen, is het interessant op te merken hoe vaak jij een komma zet in plaats van een punt.

Let er maar eens op! En als het je opvalt dat je dat doet, doe het dan eens niet en laat hetgeen gezegd of geschreven is zijn voor wat het is. Niets meer en niets minder, zonder oordeel en mening.

Een Cursus in wonderen spreekt in les 311 over dat een oordeel werd gemaakt om als wapen tegen de waarheid te dienen. Het scheidt datgene af waartegen het wordt gebruikt en isoleert het als was het iets aparts. En dan maakt het ervan wat jij zou willen dat het is. Het oordeelt over wat het niet begrijpen kan, omdat het de totaliteit niet kan overzien en daarom verkeerd oordeelt.

En als we ergens over oordelen, doen we dit automatisch ook nog eens tegen onszelf.

Te bedenken dat vervolgens onze waarneming volgt op dit oordeel of die mening die je hebt.

Dus hoe we denken over iets – iemand is ook wat we waarnemen in ons leven.

Wat je denkt is wat je ziet.

Een komma plaatsen met wat er ook maar achteraan komt trekt je ook nog eens uit het NU. Want je bekijkt en beoordeelt iets vanuit ervaringen uit het verleden. En ben je totaal niet bezig met het NU.

Want we gebruiken ervaringen als referentie punten voor het beoordeling van wat we meemaken in het heden. Om ook nog eens te proberen de toekomst ermee te voorspellen.

En niet in het nu zijn, maakt ook dat het je weghoudt van wie en wat je werkelijk bent.

Een aantal slimme trucjes van je egodenkgeest! Alles om ons weg te houden van ons ware zelf.

NU is namelijk het enige moment om invloed te hebben op de vrijheid die we wensen voor onszelf. NU is het enige moment om ons vrij te maken in de toekomst van het verleden. Zodat je ook in het NU de toekomst uit handen trekt van je ego denkgeest en in handen geeft van je goddelijk zijn.

Wat kun je NU al doen om jezelf te bevrijden van het verleden en dus ook van al die meningen etc?

Begin maar eens met te letten op je reacties van jezelf, van je denken over alles en iedereen welke je gedurende de dag mee in aanraking komt. En zeker ook op je eigen gedachten over jezelf en je handelen en gedachten en wat al nog meer.

Bewustwording van jezelf en je handelen en luisteren naar al die gedachten is al een hele grote stap. Daarvoor hoef je eigenlijk alleen maar op te letten en te bezien wat je doet. Meer is er niet van. Let er dan ook gelijk even op dat je jezelf niet gaat veroordelen over wat je jezelf ziet en hoort doen.

De kans is groot dat je dat ook doet. Want het ego blijft ons plagen, vanuit zijn eigen plan ons juist niet dichterbij ons ware zelf te laten komen, zodat hij ons in zijn web van leugens kan houden.

En de grote vraag zal dan zijn … wil je er nog langer in mee gaan of start hier de strijd jouw ego denkgeest de rug toe te keren. Om eens verder rond te kijken en zoeken in die denkgeest naar die ene stem welke ons wel graag wil sturen vanuit die onvoorwaardelijke liefde naar wie we werkelijk zijn. Om vanuit daar weer contact te krijgen met je ware zelf, met al die prachtige kwaliteiten en talenten. Met meer kans op een leven in onveranderlijke vrede en harmonie, vrijheid en geluk.

Stop dus met het plaatsen van die komma en zet er gelijk en sneller een punt achter!

Geloof mij, het maakt ruimte vrij dichterbij je ware zelf te komen en het scheelt je veel energie!

Een Win-win situatie!

Fijn weekend gewenst.

Liefs, José