Coachingspraktijk JIJ is er voor Jou!

Voor Coaching en Begeleiding, Ontwikkeling, Consulten en Workshops!

Coaching en Begeleiding

Door middel van coaching en begeleiding help ik je graag daar waar jij bent vastgelopen, het even niet meer weet en hulp en steun kan gebruiken. Ik luister naar jouw verhaal en zal mijn kennis, kunde en ervaring gebruiken je te steunen en begeleiden naar waar het leven wat jij voor ogen hebt.

Een leven waarin je niet meer afhankelijk hoeft te zijn van wie of welke situatie ook. Een leven waarin jij jezelf zo hebt leren kennen, dat jij weet hoe en waarom je ergens op reageerd zoals je doet en wat je nu aan andere keuze daarin kunt maken. Dit zal je meer vrijheid geven een leven te manifesteren welke beter bij je past.

Een leven waar jij de verbinding met jezelf weer kunt versterken en contact met je hart weer kan herstellen.
Een leven met meer vrede, rust en geluk omdat je leert een omslag te maken van angst naar liefde.

Tijdens de intake hoor ik graag jouw verhaal en deel ik met jou wat ik denk dat helpend kan. We komen er samen achter wat op dat moment het meeste aandacht mag hebben. Een goed gevoel bij en over elkaar is erg belangrijk als je een samenwerking aangaat!
Mocht je coaching van mij wensen zullen we een soort van plan bespreken of doelen noteren waar je naar toe zou willen werken. Naast de gesprekken die we zullen hebben zal ik je ook vragen opdrachten en oefeningen te doen. Deze zullen je ondersteunen jezelf te leren kennen, waarop je makkelijker veranderingen aan kan gaan brengen waar dit nodig en gewenst is om je doelen te bereiken.

Na elke sessie bezien we wat er nodig is en wanneer we weer een nieuwe sessie inplannen. Zo kan het zijn dat het fijn is eens de week af te spreken, zo kan het ook zijn dat eens in de maand voldoende is.

Wat gebruik ik binnen de coaching

Binnen de coaching gebruik ik onderdelen uit verschillende therapieen en visies welke ik mij in verdiept en zelf ervaren heb en de meerwaarde van ondervonden heb. Hier is te zien dat ik zowel op geestelijke, lichamelijk, emotioneel en energetisch vlak aan het werk met je ga. Dit is voor mij niet los van elkaar te zien. Alles heeft invloed op elkaar.

NLP
Cognitieve Gedragstherapie
Enneagram
Chakrapsychologie
Een Cursus in Wonderen

Voor wie is de coaching geschikt

Misschien herken je een of meerdere van deze gedachten en ervaringen:

* het lukt me toch niet                                          * niemand helpt mij
* anderen laten me toch in de steek                  * ik moet controle houden
* ik ben niet de moeite waard                              * ik voldoe niet
* ik kan niet kiezen                                                  * ik mag mijn gevoelens niet laten zien
* ik mag geen fouten maken                                 * ik wil anderen geen pijn doen
* ik mag mijn mening niet geven                          * ik kan het niet rustig aan doen
* ik moet mijzelf steeds bewijzen                         * ik moet voldoen aan de verwachtingen van anderen
* ik vertrouw anderen niet                                    * ik word niet serieus genomen
* wat zullen anderen van mij denken                * ik wil niet afhankelijk zijn               

Coaching is geschikt voor wie ook maar hulp en steun kan gebruiken. Waar je ook maar tene aan loopt of als je wilt begrijpen waarom iets zich steeds herhaalt in je leven. Voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen. Je kunt vragen of problemen hebben op relationeel gebied, op psychisch vlak, maar ook op gebieden van werk, familie, vriendschappen, persoonlijk of spirituele ontwikkeling.
Mocht je lichamelijk klachten hebben, kunnen we ernaar kijken wat er aan overtuigingen spelen welke je zwakker hebben gemaakt op lichamelijk vlak, waardoor je kan gaan begrijpen hoe het kan komen dat je deze klachten hebt ontwikkeld. Toch zou ik je dan zeker ook naar een arst verwijzen.

Tijdens de sessies kan het zijn dat wat je behaald heb voldoende is om weer mee verder te kunnen. Het is mogelijk meer de verdieping in te gaan als je dat fijn en leuk vindt. Dat is eigenlijk geheel aan jou en de doelen welke je voor ogen had te willen behalen.

Coaching is geschikt voor een ieder die bereid is naar zichzelf te kijken en hierin eigen verantwoordelijkheid te durven gaan nemen. De manier van coaching welke ik geef kan confronterend zijn en vraagt ook inzet van jezelf. De bereidheid het achterste van je tong te laten zien en door die emotionele blokkades te willen en durven breken. Hier zal ik je natuurlijk bij ondersteunen waar nodig!

Belangrijk!

Als ik opmerk dat de problematiek mogelijk niet past binnen mijn mogelijkheden in aanbod, zal ik je adviseren om hulp elders te gaan zoeken. Ik ben er om je verder te helpen en het kan gebeuren dat je net niet op de juiste plek bent beland. Dit is geen schande en samen zullen we kijken waar je mogelijk de voor jou juist best passende hulp zou kunnen ontvangen.